Ο κόσμος είναι ομορφότερος όταν τσιμπολογάς και δοκιμάζεις φρέσκα αλλά και περασμένα από βαρέλι κρασιά, την Ευρωπαϊκή ημέρα οινοτουρισμού, σε ένα από τα καλύτερα οινοποιία της χώρας, στο Avantis estate !
Η Ημέρα Οινοτουρισμού, η οποία θεσμοθετήθηκε ως Ευρωπαϊκή το 2009, εορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, ενώ από το 2019 εορτάζεται παγκοσμίως.

Το ταξίδι
Ταξιδέψαμε για εσάς την Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού στο κτήμα Avantis.
Εκεί στην Εύβοια στην Νέα Λάμψακο στο ονομαστό Ληλάντιο Πεδίο.
Δοκιμάσαμε παρέα με την Λέγκα και τον Απόστολο τα υπέροχα κρασιά του κτήματος.


Οι δοκιμές
Δοκιμάσαμε τα gourmet ζυμαρικά Macareaux του Γιώργου Καραγιώργου με λιναρόσπορο από την Χαλκίδα και συνοδεύσαμε Κασιώτικα γιαπράκια με τον βραβευμένο αρχηγό του κτήματος το Αβαντίς Syrah.


Ένα κρασί που σου αφήνει ολοκληρωμένα την γεύση του κτήματος και την αγάπη που έχει φτιαχτεί από την Λέγκα και τον Απόστολο Μούντριχα.


Μας χαλάρωσαν το πρόσωπο με προϊόντα από σταφύλια που διατίθενται στην αγορά από την Lenga.


Στο τέλος οδηγήσαμε και το παλιό τρακτέρ του κτήματος σαν να είμαστε παιδιά.
Κουρασμένοι αλλά ευχαριστημένοι ξεκινήσαμε για να απολαύσουμε το γεύμα μας στην κοντινή Νέα Λάμψακο.
Φρέσκο ψαράκι δίπλα στην θάλασσα με κρασιά του Κτήματος Αβαντίς.
Φάγαμε εξαιρετικά ψαρόσουπα τύπου Κερκυραϊκού Μπιάνκο. Με φρέσκια σφυρίδα Ευβοϊκού και χυλωμένες πατάτες στην λεμονάτη σαλτσούλα…
Ακολουθείστε μας στο Youtube και εξερευνείστε μαζί μας την όμορφη αχαρτογράφητη Ελλάδα μας.