
Και μετά σου γίνεται καθημερινότητα και κατεβαίνεις από την Φιλοθέη για μία μπαγκέτα στο Τρομερό Παιδί !!!
Και όταν πέσεις στην λούμπα και δοκιμάσεις φλαν τότε μάλλον πρέπει να μετακομίσεις προς Παπαδιαμαντοπούλου μεριά για να μη σε τρώνε οι δρόμοι και ταυτόχρονα να γραφτείς σε γυμναστήριο…
Σχεδόν στο πόδι έγινε το τεστ της πρώτης απίστευτης φλαν !
Ο Taste Local Greece μετά την πρώτη μπουκιά παρέμεινε γουρλωμένος έξω από την βιτρίνα με τις μπαγκέτες στο Τρομερό Παιδί…


Το κόλημα…
Και μετά σου γίνεται καθημερινότητα και κατεβαίνεις από την Φιλοθέη για μία μπαγκέτα στο Τρομερό Παιδί !!!
Και όταν πέσεις στην λούμπα και δοκιμάσεις φλαν τότε μάλλον πρέπει να μετακομίσεις προς Παπαδιαμαντοπούλου μεριά για να μη σε τρώνε οι δρόμοι και ταυτόχρονα να γραφτείς σε γυμναστήριο…
Σχεδόν στο πόδι έγινε το τεστ της πρώτης απίστευτης φλαν !
Ο Taste Local Greece μετά την πρώτη μπουκιά παρέμεινε γουρλωμένος έξω από την βιτρίνα με τις μπαγκέτες στο Τρομερό Παιδί…


Πήρα αγκαλιά μερικές μπαγκέτες και ξεκίνησε το μεταμεσονύκτιο τεστ του ιταλικού σάντουιτς που ονειρευόμουνα!
Τώρα θα μου πείτε καλά έμπλεξες Γαλλία με Ιταλία???
Τα έχεις χάσει αγόρι μου …
Βάλε ένα γαλλικό Brie στην μπαγκέτα και ψάξε για κάτι πιο κλασσικό ιταλικό αφράτο ψωμάκι, έστω μια φοκάτσια για τα όνειρά σου…
Αλλά εγώ εκεί! Το είχα αποφασίσει να μπλέξω τους γαστρονομικούς πολιτισμούς!!!


Ανάμειξη γαστρονομικων πολιτισμών
Η πρώτη λοιπόν, η απλή μπαγκέτα, γέμισε με μορταδέλα, αλλά με μπόλικη μορταδέλα με φιστίκι φυσικά, σκέτη με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, να βρέχει διακριτικά το ψωμί!
Αισθανόμουνα σαν να βρισκόμουνα σε κάποια σαλουμερία της Bologna!
Αν θέλετε να προσθέσετε και τυρί μην βάλετε κάποιο έντονο σε γεύση και χάσετε την απίστευτη διακριτική μορταδέλα. Το πολύ μία μοτσαρέλα ή μία φρέσκια ρικότα.

Στην δεύτερη με τον παπαρουνόσπορο, μπήκε προσεκτικά μια δόση από το προχθεσινό πέστο, την φρέσκια μπουράτα, που είχα προνοήσει να ψωνίσω από Άνοιξη από το πιο γνήσιο Ιταλικό μαγαζί της Αθήνας Da Michelle και κλασσικό προσούτο San Daniele, κομμένο τσιγαρόχαρτο!!!


Φρέσκο χοντροκομμένο πιπέρι και φυσικά το άρτι αφιχθέν, από Κυπαρισσία, αγουρέλαιο!
Άνοιξα και ένα μπουκάλι Chianti που το κράταγα για εξαιρετικές καταστάσεις, έβαλα και την γνωστή λίστα με τα ιταλικά τραγούδια του Sotto Voce και περιπλανήθηκα στα καταπράσινα λοφάκια της Τοσκάνης…

Η εμπειρία!
Ξύπνησα το ξημέρωμα με την μουσική να παίζει “io che amo solo te” με την αγαπημένη φωνή της Chiara Civello και το μπουκάλι άδειο…
Φυσικά και θα πηγαίνω, όταν φτάνω στο αμήν για καλή μπαγκέτα, αλλά και για κάτι άλλα γλυκάκια που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω…
Ευχαριστώ τους φίλους που με έστειλαν στο υπέροχο αυτό φούρνο!

