Πάμε για καβουράκια στον Ζαρκαδούλα

Καβουράκια στον Ζαρκαδούλα
Τέτοια ουζερί σαν τα καβουράκια του Ζαρκαδούλα, τα κυνηγάω σαν τρελός, τα κάνω στέκια μου, τα προτείνω στους φίλους μου και τα έχω πάντα στην καρδιά μου ! Πάμε λοιπόν για καβουράκια στου Ζαρκαδούλα.
Πάμε για καβουράκια στου Ζαρκαδούλα

Ακόμα δεν έχω καταλάβει εκατό τα εκατό τα γούστα του γιου μου και της παρέας του…
Άλλοτε τον βλέπω να περνάει καλά στα δήθεν, αλλά τις πιο πολλές φορές τον ακούω να μου διηγείται ιστορίες για χωμένα ταβερνάκια με υπέροχα κοψίδια και χύμα κρασί κάπου στου Ζωγράφου…
Φυσικά και αυτός λάτρης του καλού κεφτέ και της μαμαδίστικης τηγανιτής πατάτας. Δεν χάνει ευκαιρία να με στέλνει σε κεφτεδομάγαζα, που ξέρει ότι τα λατρεύω. Όπως αυτό την Παλιά φάβα ένα ταβερνάκι χωμένο κάπου στο Π. Φάληρο με πραγματικά καλό κεφτέ.
Αυτήν την φορά όμως με έπιασε εντελώς αδιάβαστο!
Είμαι στην Νίκαια στα καβουράκια….  έχεις έρθει… το ξέρεις… τρομερό!!!
Και μου έστειλε απανωτά φωτογραφίες με την παρέα γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο καβούρια…
Έξαλλος εγώ που δεν με πήρε μαζί του, που μου την βγήκε έτσι άτσαλα στον ειδικό Χα Χα Χα
Αν και τον εκδικήθηκα άμεσα, στέλνοντας και εγώ φωτό.
Έτρωγα και εγώ λίγο πιο κάτω στην ιχθυόσκαλα δίπλα στις μαούνες στο Οινομαγειρείο του Βασίλη

Κατ’ ευθείαν στα καβουράκια στου Ζαρκαδούλα…

Και φυσικά το έβαλα προτεραιότητα στα μπροστινά κελιά του εγκεφάλου. Μπας και ξεχαστεί και χάσω τα καβουράκια και τα υπόλοιπα θαλασσινά του Ζαρκαδούλα…
​Τηλέφωνο λοιπόν στο παρεάκι των θαλασσινών και μπήκε κατευθείαν στο maps για σίγουρη πορεία.
Η περιοχή σχεδόν άγνωστη και το μαγαζί χωμένο στα παλιά προσφυγικά της Νίκαιας.
Τα καβούρια έχουν γίνει πλέον η νέα τάση της εποχής οπότε ακολουθείς…

Φτάσαμε τελικά μετά από αψιμαχίες ποιανού το map είναι καλύτερο.
Βασικά ποιο δρόμο να ακολουθήσουμε στα στενά προσφυγικά δρομάκια της Νίκαιας με τα χαμηλά σπίτια και τις ασπρισμένες αυλές.
Φτάσαμε στον Ζαρκαδούλα λοιπόν, σαν ένα καλοκαιρινό ταβερνάκι σε μια εσωτερική γωνιά της Παροικιάς. Ασπρισμένα πεζοδρόμια και μπλε καθίσματα, κάτω από γιασεμιά και αναρριχώμενα φυτά. Σαν από Ελληνική ταινία της δεκαετίας του εξήντα με Αλίκη και Παπαμιχαήλ…
Το εσωτερικό του απλό γεμάτο με μελωδίες και φωτό από αγαπημένους λαϊκούς τραγουδιστές.
Προθήκες και ραφιέρες γεμάτες διαλεχτά ούζα και τσίπουρα!

Και τελικά καθίσαμε…

Το μαγαζί επάνω στον δρόμο με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και το σέρβις να τριγυρίζει σβέλτα ανάμεσα τους !
Για πότε στρώθηκε το τραπέζι έφτασε το ψωμί και οι κατάλογοι δεν το πολύ καταλάβαμε.
Φέρνε – φέρνε… ήταν η απάντηση στο τι θα πάρετε. Καβούρια φυσικά συνοδεία από κουτσομούρες, πατάτες, χταπόδια, μικρά τηγανητά μπακαλιαράκια με απίστευτα γευστική σκορδαλιά.
Και στο τέλος για γλυκό ουρές πεσκανδρίτσας !
Οι μισοί τσίπουρα και οι υπόλοιποι το ρίξαμε στα ούζα με πολλές επιλογές!
Το πανηγύρι ξεκίνησε!!!

Δεν είναι μόνο το άπαιχτο καβούρι, η καλοτηγανισμένη κουτσομούρα και οι ουρές πεσκανδρίτσας.
Αλλά είναι και η στρογγυλή κολασμένη τηγανιτή πατάτα, το χταπόδι όπως παλιά και τα υπόλοιπα μεζεδάκια …
Είναι η επιλογή από μερικά από τα καλύτερα ούζα και τσίπουρα.
Τελικά είναι ολόκληρο το πακέτο, η απλότητα του μαγαζιού, η καθαριότητα, η αίσθηση νησί!
Είναι το τέλειο σέρβις με το χαμόγελο του Αντώνη και του Τζίμη να σε κερδίζουν, να σε κάνουν υπήκοο του Ζαρκαδούλα !!!

Η τελική κριτική

Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που δεν βρέθηκα με το μεταλλικό μπολάκι από τα παγάκια στον αέρα να παρακαλώ για λίγο πάγο.
Εδώ σου αλλάζουν και τα παγάκια πριν ακόμα τελειώσουν !
Φέρνουν πιάτο για τα κόκαλα και το αλλάζουν γρήγορα πριν τιγκάρει από τα κελύφη των καβουριών.
Και φυσικά το καβούρι θέλει χέρι, θέλει ρούφηγμα, θέλει παίδεμα, όπως και το παϊδάκι. Κ
αι πολλά ακόμα που αν προσπαθήσεις να τα φας με το πιρούνι απλά ξενερώνεις…
Το τελικό “ξέπλυμα” της ψαρίλας με ελαφρύ ραβανί και παγωτό βάλσαμο.
Για τους ξενέρωτους όπως είπε η ειδική της παρέας που ήθελε να μείνει με την γεύση του καβουριού…

Καβουράκια Ζαρκαδούλας τελικά μπαίνει και πανηγυρικά στα καλύτερα του @tastelocalgreece
Καβουράκια Ζαρκαδούλας και τα πέντε πιρούνια του Taste Local Greece δικά σου !!!

Ζαρκαδούλας

Βιθυνίας 32, Νίκαια 184 50
Τηλ. 2104252770
https://zarkadoylas.gr/

Κείμενα φωτογραφίες GiorgioGrigor

Στο #TasteLocalGreece δοκιμάζουμε και προβάλουμε όλα τα αγαπημένα μας στέκια, τα τοπικά προϊόντα που ανακαλύπτουμε. Τα μέρη που επισκεπτόμαστε και ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και στις γευστικές μας αναζητήσεις. Τα άρθρα μας δεν έχουν κανένα εμπορικό όφελος. Πολλές φορές τα καταστήματα που επισκεπτόμαστε δεν γνωρίζουν ότι θα κάνουμε αναφορά σε αυτά. Είναι όλα προσωπικές μας εμπειρίες και τα μοιραζόμαστε μαζί σας για να αναδείξουμε τις ξεχασμένες γεύσεις, τη γνησιότητα και την απλότητα που έχει χαθεί από τη ζωή μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χοχλιδάκι μαγειρευτά
Τα στέκια
GiorgioGrigor

Χοχλιδάκι Μαγειρευτά το στέκι για καλό φαγητό

Όταν θέλω καλό μαγειρευτό σπιτικό φαγητό υπάρχουν ελάχιστοι δρόμοι που μπορώ να ακολουθήσω και να μείνω ευχαριστημένος. Ένας από αυτούς είναι το Χοχλιδάκι μαγειρευτά που όποτε πηγαίνω μου έρχονται οι σπιτικές γεύσεις της άλλοτε νιότης.

Read More »
μπαγκέτες με άρωμα Γαλλίας
Τα στέκια
GiorgioGrigor

​Τρομερό παιδί για αυθεντική γαλλική μπαγκέτα

Εντάξει !!!
Πίστευα ότι δεν θα μπορέσω να φάω μια σωστή μπαγκέτα στην Ελλάδα αλλά γελάστηκα…
Εδώ στο Τρομερό παιδί, μυρίζει Γαλλία !!!
Μια βιτρίνα γεμάτη κάθε είδους μπαγκέτες και μεσα μοσχοβολιστά κρουασάν…

Read More »
Το ουζερί central κάτω από τις Μουριές
Τα στέκια
GiorgioGrigor

Ουζερί Central απόλαυση κάτω από τις μουριές

Το ουζερί Central μια απόλαυση κάτω από τις μουριές, με λίγα τραπεζάκια μέσα και ένα ζευγάρι που μαγειρεύουν σπιτικά λίγα και καλά, όπως παλιά.
Χύμα κρασί στο γνωστό κατρούτσο, με τσίπουρα από την Ήπειρο και ούζα από την Μυτιλήνη.

Read More »