Χοχλιδάκι Μαγειρευτά το στέκι για καλό φαγητό

Χοχλιδάκι μαγειρευτά
Όταν θέλω καλό μαγειρευτό σπιτικό φαγητό υπάρχουν ελάχιστοι δρόμοι που μπορώ να ακολουθήσω και να μείνω ευχαριστημένος. Ένας από αυτούς είναι το Χοχλιδάκι μαγειρευτά που όποτε πηγαίνω μου έρχονται οι σπιτικές γεύσεις της άλλοτε νιότης.

​Τέτοια ταβερνάκια που μαγειρεύουν Ελληνικά και βρίσκω μέσα λούζες και τυριά από τις Κυκλάδες,  τα κυνηγάω σαν τρελός. Τα κάνω στέκια μου, τα προτείνω στους φίλους μου και τα έχω πάντα στην καρδιά μου !
Το μαγαζί μέσα αλλά και έξω  σε κρατά ζεστό με διακόσμηση παλιάς μπακαλοταβέρνας του 60 σε μοντέρνα βερσιόν, με τους τοίχους γεμάτους από την ιστορία μας, από βασιλιάδες και πρωθυπουργούς μέχρι Καζαντζίδη, Ζαμπέτα και Γκάλη, Γιαννάκη σε φάσεις μαγικές με την εθνική της καρδιάς μας.

​Και προχωράμε στο δια ταύτα…
Ξεκινώ με το συκώτι, το “Αρναούτ τζιέρι” όπως το λέει ο κατάλογος !!!
Έφτασε κατ’ αρχήν στο μαυροτήγανο, μικρές μπουκιές, ευωδιαστό με την απαλή λεμονάτη μυρωδιά του να γεμίζει το μαγαζί και να μας στέλνει κατευθείαν Ανατολικά της Εδέμ…
Ίσα ίσα και με τσακωμό πρόλαβα μερικά πλάνα !

​Φυσικά από το μενού δεν λείπουν το πρασοσέλινο, το φρικασέ οι λαχανοντολμάδες και τα μοναδικά σουτζουκάκια με το κύμινο να κυριαρχεί !
Είπαμε εδώ το φαγητό είναι μνήμες παραδοσιακής αστικής κουζίνας με ρίζες Μικράς Ασίας, με μυρωδιές και αναμνήσεις Ελληνικές.
Τα κεφτεδάκια έφτασαν και αυτά καυτά και πάλι ξεκίνησε η μάχη του φωτορεπορτάζ…

​Και στο τέλος έφτασε ο μπακαλιάρος λουκουμάς…
Ξέρετε ο Νορβηγικός μπακαλιάρος όχι ότι ναναι….
Ω θεέ μου, δεν ήθελα να τον καρφώσει κανένας με το πιρούνι του.
Δεν ήθελα να του καταστρέψει την υπέροχη κρούστα που χρύσιζε, έλαμπε, ζάλιζε με την ομορφιά του!
Τελικά έπεσε και αυτός υπέρ πατρίδας με την λευκή του σάρκα τέλεια ξαρμυρισμένη να ταιριάζει απόλυτα με την όσο πρέπει καυτερή σκορδαλιά.

​Ξέρω σας κούρασα με περιγραφές φαγητών. Αλλά θα με θυμηθείτε όταν θα έρθετε να δοκιμάσετε την κουζίνα της κας Βάνας στο Χοχλιδάκι μαγειρευτά.
​Και μην ξεχάσετε για αρχή μια ανάμεικτη πιατέλα με Ελληνικά σούπερ τοπικά δυσεύρετα τυριά και αλλαντικά !
Το κόψιμο της λούζας μπροστά σας από την μπορντό χειροκίνητη μηχανή με αριστοτεχνικό τρόπο με μοναδική γεύση και υφή !!!

Και όποιος θέλει “μπουζοπούλα” κριτσανιστή κάθε Σάββατο τα σπάει !
Σε πάει με την μία Καλαμάτα !

​Τελικά δεν είναι μόνο το άπαιχτο κοκκινιστό του, η χερίσια του πατάτα, οι γίγαντες Πρεσπών πλακί, και τα κεφτεδάκια που σε ξανακάνουν παιδί.
Είναι αυτό το καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό που σου βγάζει μνήμες μαμαδίστικες, οικογενειακά τραπέζια, γεμάτα αγάπη…
Είναι η επιλογή από τα φρέσκα διαλεχτά υλικά, και τα διάφορα τυράκια που δεν τα βρίσκεις αλλού.

​Είναι τελικά ολόκληρο το πακέτο, η απλότητα του μαγαζιού, η καθαριότητα, η αίσθηση της σπιτικής θαλπωρής!
Είναι το τέλειο φιλικό και ανεπιτήδευτο σέρβις  της Αθηνάς. Το χαμόγελο της κας Βάνας να σε μαγεύει και να σε κατακτά με την πρώτη ματιά.
 
Και φυσικά μπαίνει και πανηγυρικά στα καλύτερα του @tastelocalgreece
Παίρνει τα πέντε πιρούνια πανηγυρικά !!!

Κείμενα φωτογραφίες GiorgioGrigor  

Σχετικές δημοσιεύσεις

μπαγκέτες με άρωμα Γαλλίας
Τα στέκια
GiorgioGrigor

​Τρομερό παιδί για αυθεντική γαλλική μπαγκέτα

Εντάξει !!!
Πίστευα ότι δεν θα μπορέσω να φάω μια σωστή μπαγκέτα στην Ελλάδα αλλά γελάστηκα…
Εδώ στο Τρομερό παιδί, μυρίζει Γαλλία !!!
Μια βιτρίνα γεμάτη κάθε είδους μπαγκέτες και μεσα μοσχοβολιστά κρουασάν…

Read More »
Καβουράκια στον Ζαρκαδούλα
Τα στέκια
GiorgioGrigor

Πάμε για καβουράκια στον Ζαρκαδούλα

Τέτοια ουζερί σαν τα καβουράκια του Ζαρκαδούλα, τα κυνηγάω σαν τρελός, τα κάνω στέκια μου, τα προτείνω στους φίλους μου και τα έχω πάντα στην καρδιά μου !
Πάμε λοιπόν για καβουράκια στου Ζαρκαδούλα.

Read More »
Το ουζερί central κάτω από τις Μουριές
Τα στέκια
GiorgioGrigor

Ουζερί Central απόλαυση κάτω από τις μουριές

Το ουζερί Central μια απόλαυση κάτω από τις μουριές, με λίγα τραπεζάκια μέσα και ένα ζευγάρι που μαγειρεύουν σπιτικά λίγα και καλά, όπως παλιά.
Χύμα κρασί στο γνωστό κατρούτσο, με τσίπουρα από την Ήπειρο και ούζα από την Μυτιλήνη.

Read More »