Πατάτες τηγανητές με αυγά μάτια

πατάτες με αυγά
Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες.
πατάτες με αυγά ματια

Πόσες φορές έχετε φάει πατάτες τηγανητές με αυγά μάτια και πόσες θα το ξανά φάτε !!!
Εγώ μέχρι και σε όνειρο έχω δει πατάτες τηγανητές με αυγά… ξέρετε αυτές της μητέρας που τα έφτιαχνε συχνά για βραδινό!
Τα έχω αναπολήσει και επάνω σε μια φέτα ψωμί, να τρέχει ο κρόκος και να προσπαθείς να τον μαζέψεις με την μπουκιά σου…
Αλλά τα αυγά με τις πατάτες είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός!!!
Γουστάρω το τριμμένο φρέσκο πιπέρι και πολλές φορές ρίχνω και μία γεμάτη κουταλιά λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι Κεφαλλονιάς ή ένα ώριμο πεκορίνο Αμφιλοχίας…

Πριν από πολλά χρόνια όταν νέος ανέβαινα για σκί στον Παρνασσό τρώγαμε εκτός των άλλων και στην Αγόριανη στην ταβέρνα Νίκος ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτιαχνε αυτό το πολύτιμο φαγάκι. Και το έφτιαχνε τέλεια!

Συστατικά

400 γρ. πατάτες
4 αυγά
αλάτι και φρέσκο τριμμένο  πιπέρι
1/3   φλ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κρατάμε σε μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν.
Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Στρώνουμε τίς ροδέλες στο τηγάνι σαν πίτα.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω.
Αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη μεριά για να ψηθεί, για άλλα 10-15 λεπτά.
Πριν ψηθεί εντελώς ρίχνουμε επάνω και τα αυγά.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Την συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά ο Νίκος από την ταβέρνα ΝΙΚΟΣ στην Αγόριανη 
Τηλ. 2234 06 14 56.

Και για εσάς που ζείτε πλέον αποκλειστικά με την Google…

ΕΔΩ Θα βρείτε πως θα φτάσετε στην Αγόριανη

Tips και παραλλαγές

Τολμήστε και βάλτε ένα παστό χοιρινό π.χ. λούζα Μυκόνου, ή απάκι Κρήτης, ή σύγκλινο Μάνης, ψιλοκομμένο λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο της δεύτερης πλευράς, δίπλα στα αυγά και απογειώστε το!

Επίσης δοκιμάστε το τηγανητό ή μάλλον το ποσέ αυγό με χόρτα γιαχνερά και θα με θυμηθείτε…
Θα βρείτε την συνταγή για τα γιαχνερά χόρτα με αυγά ποσέ στις συνταγές…

Εύχομαι καλά μαγειρέματα με τις τηγανητές πατάτες και τα αυγά μάτια και και μην διστάσετε για κάθε είδους παραλλαγή…

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΜΈΛΙ
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Μέλι το πολύτιμο αγαθό της φύσης

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για το μέλι.
Από την μέλισσα μέχρι το πιάτο μας…
Το μέλι είναι πηγή ζωής και ευεξίας!
Είτε ψάχνετε για μια ενεργειακή βοήθεια, είτε απλά μια γλυκιά ανταμοιβή, το μέλι είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη φυσική πηγή ενέργειας!

Read More »
μακαρούνες με τυρί
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Τα ζυμαρικά γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας

Τα ζυμαρικά είναι το γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας που σύμφωνα με την παράδοση καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και ειδικά τυροκομικά σε όλες τις μορφές, με τις τυρόπιτες να πρωτοστατούν αλλά με τα ζυμαρικά να έχουν τον πρώτο λόγο, ειδικά τα χειροποίητα!

Read More »