Το μαλακό τυρί με μυρωδικά από γιαούρτι θα το αγαπήσετε για την υπέροχη γεύση του και την απίστευτη ευκολία που θα το φτιάξετε.
Θα το απολαύσετε σκέτο ή με μπρουσκέτες αλλά και επάνω σε παξιμάδια που θα κάνει υπέροχο συνδυασμό με κάπαρη και ντομάτα.
Όσο καλύτερο στραγγιστό γιαούρτι θα πάρετε τόσο καλύτερο τυρί θα πάρετε…
Εγώ χρησιμοποίησα ένα κατσικίσιο γιαούρτι με φουλ λιπαρά για να πάρω όλη την γεύση!
Η συνταγή
Συστατικά:
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση κατσικίσιο)
2 κουταλιές της σούπας αλάτι ανθό από την Μάνη.
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη.
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπέρι πολύχρωμο.
2 ποτήρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την αποθήκευση.


Οδηγίες
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα δοχείο και προσθέτουμε το αλάτι και τα μυρωδικά.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τουλπάνι.
Δένουμε καλά στην επάνω μεριά και το κρεμάμε από μία κουτάλα σε βαθιά κατσαρόλα να μην ακουμπάει κάτω.
Το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ή τρεις ημέρες μέχρις να στραγγίξει εντελώς και να σφίξει.
Αφαιρούμε προσεκτικά το τουλπάνι και το τυρί μας είναι έτοιμο !!!


Βγάζουμε το τυρί και κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα αποθηκεύουμε σε βάζα με ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και χρωματιστά πιπέρια.

Όταν θα το ανοίξετε και θα δοκιμάσετε το μαλακό τυρί από γιαούρτι, θα το φτιάχνεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα για να απολαμβάνετε την υπέρτατη γεύση !
Μπορείτε να το πάτε σε άλλο επίπεδο με μία κουταλιά μέλι ή να το θρυμματίσετε επάνω σε ένα κρητικό ντάκο για πιο λάιτ κατάσταση…
Κάντε την δοκιμή και θα εκπλαγείτε…
Κείμενα φωτογραφίες GiorgioGrigor