Λαλάγγια η παράδοση της Μεσσηνίας

Λαλάγγια η παράδοση της Μεσσηνίας
Τα λαλάγγια η παράδοση της Μεσσηνίας είναι μια συνταγή της Μάνης και της Μεσσηνίας. Είναι κάτι σαν τηγανίτα αλλά με μορφή μπισκότου με απίστευτη γεύση από ελαιόλαδο και πορτοκάλι.

Τα λαλάγγια η παράδοση της Μεσσηνίας είναι Ιδανικά για δεκατιανό παρέα με φέτα, γραβιέρα, αλλά και την τοπική σφέλα.
Με λίγο μέλι της περιοχής θα τα βρείτε συχνά και για πρωϊνό.
Έχουν μοναδική γεύση που οφείλεται κυρίως στην πρώτη ύλη, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.
Τρώγονται τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα κυρίως, αλλά πλέον όλο τον χρόνο και θα τα βρείτε εύκολα σε πολλούς φούρνους.

Μαζί με τα γιορτινές δίπλες και την γαλατόπιτα είναι τα σύμβολα της Μεσσηνίας.

Σας μεταφέρουμε εδώ αυτούσια την συνταγή που βρήκαμε για λαλάγγια την παράδοση της Μεσσηνίας και μας άρεσε. Η συνταγή από μια Μανιάτισσα από τo blog   https://www.greciantaste.com/2021/05/lalagia.html.

Τα υλικά

Η δική μας δοκιμή

Εμείς φτιάξαμε λαλάγγια την παράδοση της Μεσσηνίας και τα δοκιμάσαμε ζεστά, με μέλι, αλλά και με ένα φρέσκο γλυκό σταφύλι που είχε φτιαχτεί στο τέλος του Καλοκαιριού ήταν θεϊκά!
Αλλά το απόλυτο είναι το δεκατιανό με φέτα ή μια πικάντικη γραβιέρα και για πιο “tastelocal” με σφέλα που είχε φτάσει από φίλο Μεσσήνιο! 

Λαλάγγια η παράδοση της Μεσσηνίας πλέον σε πολλούς φούρνους στην Μεσσηνία και την Μάνη αλλά και σε πολλά καταστήματα με τοπικά προϊόντα στην Αθήνα.
Είναι ένα σνακ που κρατάει αρκετά και είναι ιδανικό για μικρές απολαύσεις…
Εγώ πλέον το βγάζω στα ούζα της Παρασκευής με φίλους και παίρνουν πάντα τα εύσημα!!! 
Τα βρίσκω εύκολα κοντά μου μαζί με πολλά ακόμα γκουρμεδιές τοπικές στο “Μέλι Γάλα” την πηγή με τα καλύτερα προϊόντα της Πελοποννήσου στην αγορά της Νέας Ιωνίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

πατάτες με αυγά
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Πατάτες τηγανητές με αυγά μάτια

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες.

Read More »
ΜΈΛΙ
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Μέλι το πολύτιμο αγαθό της φύσης

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για το μέλι.
Από την μέλισσα μέχρι το πιάτο μας…
Το μέλι είναι πηγή ζωής και ευεξίας!
Είτε ψάχνετε για μια ενεργειακή βοήθεια, είτε απλά μια γλυκιά ανταμοιβή, το μέλι είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη φυσική πηγή ενέργειας!

Read More »
μακαρούνες με τυρί
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Τα ζυμαρικά γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας

Τα ζυμαρικά είναι το γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας που σύμφωνα με την παράδοση καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και ειδικά τυροκομικά σε όλες τις μορφές, με τις τυρόπιτες να πρωτοστατούν αλλά με τα ζυμαρικά να έχουν τον πρώτο λόγο, ειδικά τα χειροποίητα!

Read More »