Η μπαλαρίνα Πάβλοβα με μυρωδάτες φράουλες

Η μπαλαρίνα Πάβλοβα με μυρωδάτες φράουλες
Τραγανή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί, φρέσκες μυρωδάτες φράουλες και η μπαλαρίνα Πάβλοβα γίνεται η αποθέωση του ερωτισμού σε μια κουταλιά...

Η μπαλαρίνα Πάβλοβα με μυρωδάτες φράουλες είναι ​ίσως το πιο ερωτικό γλυκό για να γιορτάσετε μία  επέτειο ή απλά να πείτε  “Σ’ αγαπώ”…
​Η μπαλαρίνα Anna Pavlova έγινε Ανοιξιάτικο – Καλοκαιρινό γλυκό με φρουτένια ερωτικά αρώματα για να την θυμόμαστε για πάντα. 
​Μπορεί φράουλες να βρίσκετε ήδη στις λαϊκές και τα μανάβικα αλλά επίσημα η εποχή της φράουλας ξεκινάει πάντα μαζί με την πρώτη πανσέληνο του Ιουνίου, την πανσέληνο της φράουλας, όπως την αποκαλούν λόγο του ιδιαίτερου χρώματος που έχει!
Την πανσέληνο της Πάβλοβα θα έλεγα εγώ…

Η συνταγή απλή και εύκολη απλά απαιτεί τις σωστές δόσεις και το  σωστό ψήσιμο για να σας πετύχει η μαρέγκα… Το βασικό συστατικό της Πάβλοβα.
Εν τούτης αν η διαδικασία της μαρέγκας σας πέφτει βαριά τότε προμηθευτείτε έτοιμες μαρέγκες και απλά συναρμολογείστε το γλυκό σας.
Αν δε βρείτε κοντά σας ζαχαροπλαστείο με μαρέγκες που σας ικανοποιούν έχετε κερδίσει την δύσκολη δουλειά!
Εγώ βρήκα στον Βάρσο της Κηφισιάς, το παλιό κλασσικό ζαχαροπλαστείο, τις καλύτερες όπου ακόμα βρίσκω εκτός από μεγάλους δίσκους για διώροφες τούρτες και  ατομικές φωλιές μαρέγκας.
Φυσικά η Πάβλοβα με μαρέγκα από τα χεράκια σας θα έχει άλλη αξία και εκτίμηση από τους καλεσμένους …
​Όταν την παρασκευάζω μόνος μου προτιμώ μία μεγάλη βάση με βαθούλωμα στην μέση για να μπει η σαντιγί και οι φράουλες… 

Και η συνταγή…

Συστατικά:
500 γρ. φρέσκιες φράουλες
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. ασπράδια αυγών περίπου  από 3 αυγά  
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ζάχαρη άχνη
​1 κουτ γλ. χυμό λεμόνι
2 βανίλιες σκόνη 
4 κουτ. σουπ. ποιοτική μαρμελάδα φράουλας

​Το βασικό συστατικό για την μπαλαρίνα Πάβλοβα με μυρωδάτες φράουλες είναι η βάση της!
Είναι η μαρέγκα και αυτή έχει τα μυστικά της…
Χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη, την  μία βανίλια και το λεμόνι σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα περίπου 15-20 λεπτά.
Με μία πλαστική σπάτουλα (μαρίζ), προσθέτουμε 100 γρ. από την κοσκινισμένη άχνη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Το ασπράδι μας πρέπει να στέκεται στο σύρμα!
Στο παρακάτω link  θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για την παρασκευή κάθε είδους μαρέγκας …
https://www.cuisineathome.com/articles/all-about-meringue-french-vs-swiss-vs-italian-meringue/​

Το ψήσιμο

Η μπαλαρίνα πάβλοβα με μυρωδάτες φράουλες θέλει πολύ καλή βάση…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 100 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια λαμαρίνα βάζουμε την λαδόκολλα και με ένα κορνέ ή μια σπάτουλα (μαρίζ), δημιουργούμε μία στρογγυλή βάση περίπου 30 εκ.  με ανασηκωμένα τοιχώματα ώστε να δημιουργηθεί μία μικρή λακκούβα στην μέση για να βάλουμε μετά εκεί τις φράουλες με την σαντιγί.
Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε και δύο δίσκους διαμέτρου  30 εκ. και να την φτιάξετε διώροφη!!!
Ψήνουμε χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο για 2 ώρες και μετά σβήνουμε τον φούρνο ανοίγουμε ελαφρά  την πόρτα και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν σιγά σιγά.
Θα πρέπει η μαρέγκα μας να ξεκολλάει εύκολα από την λαδόκολλα.

Μαρέγκα έτοιμη για ψήσιμο για την Πάβλοβα με φράουλες

Η συναρμολόγηση της Πάβλοβα με τις φράουλες

​​Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τα 60 γρ. της άχνης και την 1 βανίλια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
​Καθαρίζουμε τις μυρωδάτες φράουλες για την μπαλαρίνα Πάβλοβα με μπόλικο νερό και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Επάνω στην μαρέγκα μας βάζουμε ένα μικρό στρώμα σαντιγί και ένα στρώμα φράουλες επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και διακοσμούμε με μεγάλα κομμάτια φράουλες.

Αραιώνουμε ελαφρά την μαρμελάδα με λίγο νερό ή ακόμα για πιο μεθυστικές καταστάσεις, με ένα Jamaica rum, δημιουργώντας ένα σιρόπι φράουλας και περιχύνουμε το γλυκό.
Η μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα με τις φράουλες σας περιμένει να την δοκιμάσετε!!!
Εγώ με την μικρή μου Ιταλική ρίζα αραιώνω σχεδόν πάντα με Amaro Nonino δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη ένταση και γεύση!
Ανάλογα με την εποχή θα προσαρμόσετε και την αέρινη Πάβλοβα με τα φρούτα της εποχής.
Ρόδια, σμέουρα, βατόμουρα, φραμπουάζ αλλά και με σοκολάτα και κάστανο θα σας μαγέψει…
​Η τελευταία που έφτιαξα με συνδυασμό μους σοκολάτας και αχλάδια απλά ξετρέλανε…
Δοκιμάστε λοιπόν συνδυασμούς και θα με θυμηθείτε!

​Και επειδή ο έρωτας ζητά απεγνωσμένα σοκολάτα, λιώστε λίγο κουβερτούρα, φυλάξτε μερικές ολόκληρες φράουλες. Την κατάλληλη στιγμή βουτήξτε τις στην λιωμένη σοκολάτα και όλες οι αντιστάσεις θα χαθούν στα πέλαγα του ερωτισμού…

Picture

Σχετικές δημοσιεύσεις

πατάτες με αυγά
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Πατάτες τηγανητές με αυγά μάτια

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες.

Read More »
ΜΈΛΙ
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Μέλι το πολύτιμο αγαθό της φύσης

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για το μέλι.
Από την μέλισσα μέχρι το πιάτο μας…
Το μέλι είναι πηγή ζωής και ευεξίας!
Είτε ψάχνετε για μια ενεργειακή βοήθεια, είτε απλά μια γλυκιά ανταμοιβή, το μέλι είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη φυσική πηγή ενέργειας!

Read More »
μακαρούνες με τυρί
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Τα ζυμαρικά γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας

Τα ζυμαρικά είναι το γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας που σύμφωνα με την παράδοση καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και ειδικά τυροκομικά σε όλες τις μορφές, με τις τυρόπιτες να πρωτοστατούν αλλά με τα ζυμαρικά να έχουν τον πρώτο λόγο, ειδικά τα χειροποίητα!

Read More »