Σκόρδο ελαφρά κονφί

Σκόρδο
Φτιάχνουμε το σκόρδο ελαφρά κονφί για να είναι εύπεπτο και να μας δίνει ολόκληρη την γεύση του στα φαγητά μας.

​​Ακούσατε σκόρδο κονφί και σας έπιασε πανικός με την δύσκολη γαλλική ακαταλαβίστικη λέξη ?

Θα είναι κάτι περίεργο και δύσκολο για εμένα και που να μπλέκω, τι το χρειάζομαι εγώ το κονφί και άλλες τέτοιες σκέψεις …
Το κονφί απλά είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι σεφ κυρίως για να σιγοβράσουν, σε λιπαρή ουσία, διάφορα προϊόντα συνήθως πάπια, χήνα, κυνήγι και χοιρινό και να το διατηρούν για καιρό.
Το κονφί όμως εκτός από τα κρέατα σας λύνει τα χέρια και στα εσπεριδοειδή, λεμόνια πορτοκάλια αλλά και στις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

καθαρισμένα σκόρδα
σκόρδα

Ο όρος κονφί γενικά χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι ένα προϊόν έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να διατηρηθεί για αρκετό χρόνο.
​Ειδικά για το σκόρδο που είναι τόσο βασικό συστατικό για την υγεία μας, αλλά πολλές φορές βαρύ και δύσπεπτο, με την τεχνική κονφί γίνεται εύπεπτο δεν μυρίζει και πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί στις συνταγές μας.


Τοσκόρδο ελαφρά κονφί δεν είναι τίποτε άλλο παρά βρασμένο σκόρδο σε ελαιόλαδο!!!


Σκορδάκι λοιπόν εύπεπτο, μυρωδάτο και υγιεινό μέσα στο βάζο με το λάδι επάνω στον πάγκο της κουζίνας μας έτοιμο για όλες τις συνταγές μας.

Σκόρδα καθαρισμένο μέσα στην κατσαρόλα
Η συνταγή

Συστατικά

10 κεφάλια σκόρδα.
500 ml ελαιόλαδο περίπου.
4 κουταλάκια του γλυκού κόκους πιπέρι ροζ.
4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.


Οδηγίες

Κόβουμε τα κεφάλια του σκόρδου ελαφρά στην επάνω πλευρά και τα βράζουμε για πέντε λεπτά.
Αυτό το κάνουμε για να μπορούμε να τα καθαρίσουμε εύκολα και για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι μετά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε κόβοντας τις μαυρίλες και τα χτυπημένα κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ελαιόλαδο ρίχνοντας μέσα την ρίγανη και το μπούκοβο.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό και αφήνουμε να πάρουν ελαφριά βράση για δεκαπέντε λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε βαζάκια προσθέτοντας και επι πλέον ελαιόλαδο εάν χρειαστεί.
Τα  σκόρδα μας είναι έτοιμα για τις μαγειρικές μας και εύκολα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε.

σκόρδο κονφί μέσα σε βάζο
σκόρδο κονφί στο βάζο

​Το σκόρδο ελαφρά κονφί θα κάνει τα φαγητά σας εύπεπτα υγιεινά και φυσικά μυρωδάτα.
Βάλτε το στο χριστουγεννιάτικο χοιρινό ή στο καλοκαιρινό κατσικάκι λεμονάτο και θα με θυμηθείτε!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σύκα με τυριά σε πλατό
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Σύκα η καλοκαιρινή λιγούρα

Όπου και να βρεθείτε στην Ελλάδα σίγουρα έχετε σταματήσει για να “κλέψετε” ένα σύκο από μια συκιά του δρόμου. Τα σύκα είναι η λιγούρα του καλοκαιριού. Αυτή που ξεκινάς και δεν μπορείς να σταματήσεις αν δε φας ότι φτάνεις…

Read More »
πατάτες με αυγά
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Πατάτες τηγανητές με αυγά μάτια

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες.

Read More »
ΜΈΛΙ
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Μέλι το πολύτιμο αγαθό της φύσης

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για το μέλι.
Από την μέλισσα μέχρι το πιάτο μας…
Το μέλι είναι πηγή ζωής και ευεξίας!
Είτε ψάχνετε για μια ενεργειακή βοήθεια, είτε απλά μια γλυκιά ανταμοιβή, το μέλι είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη φυσική πηγή ενέργειας!

Read More »