Ο όρος κονφί γενικά χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι ένα προϊόν έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να διατηρηθεί για αρκετό χρόνο.
Ακούσατε σκόρδο κονφί και σας έπιασε πανικός με την δύσκολη ακαταλαβίστικη λέξη ???
Θα είναι κάτι περίεργο και δύσκολο για εμένα και που να μπλέκω, τι το χρειάζομαι εγώ το κονφί και άλλες τέτοιες σκέψεις …
Το κονφί απλά είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι σεφ κυρίως για να σιγοβράσουν, σε λιπαρή ουσία, διάφορα προϊόντα συνήθως πάπια, χήνα, κυνήγι και χοιρινό και να το διατηρούν για καιρό.
Το κονφί όμως εκτός από τα κρέατα σας λύνει τα χέρια και στα εσπεριδοειδή, λεμόνια πορτοκάλια αλλά και στις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.


Ειδικά για το σκόρδο που είναι τόσο βασικό συστατικό για την υγεία μας, αλλά πολλές φορές βαρύ και δύσπεπτο, με την τεχνική κονφί γίνεται εύπεπτο δεν μυρίζει και πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί στις συνταγές μας.
Το κονφί σκόρδο δεν είναι τίποτε άλλο παρά βρασμένο σκόρδο σε ελαιόλαδο!!!
Σκορδάκι λοιπόν εύπεπτο, μυρωδάτο και υγιεινό μέσα στο βάζο με το λάδι επάνω στον πάγκο της κουζίνας μας έτοιμο για όλες τις συνταγές μας.

Συστατικά:
10 κεφάλια σκόρδα
500 ml ελαιόλαδο περίπου
4 κουταλάκια του γλυκού κόκους πιπέρι ροζ
4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
Οδηγίες:
Κόβουμε τα κεφάλια του σκόρδου ελαφρά στην επάνω πλευρά και τα βράζουμε για πέντε λεπτά.
Αυτό το κάνουμε για να μπορούμε να τα καθαρίσουμε εύκολα και για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι μετά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε κόβοντας τις μαυρίλες και τα χτυπημένα κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ελαιόλαδο ρίχνοντας μέσα την ρίγανη και το μπούκοβο.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό και αφήνουμε να πάρουν ελαφριά βράση για δεκαπέντε λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε βαζάκια προσθέτοντας και επι πλέον ελαιόλαδο εάν χρειαστεί.
Τα σκόρδα μας είναι έτοιμα για τις μαγειρικές μας και εύκολα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε.


Θα κάνουν τα φαγητά σας εύπεπτα υγιεινά και φυσικά μυρωδάτα.