Κλασσική παραδοσιακή στραπατσάδα ή καγιανάς (en translation)

Στραπατσάδα

Ο καγιανάς ή στραπατσάδα είναι το καλύτερο κατά βάση καλοκαιρινό φαγάκι.
Με άλλα λόγια αυγά με ντομάτες.
Αυγά και ντομάτα σε μία συνάντηση μοναδική με την φέτα να δίνει την ιδιαίτερη γεύση της και την τσαχπινιά της και το σκόρδο κονφί μαζί με την φρέσκια ρίγανη να απογειώνουν τα αρώματα της.

Η συνταγή

Συστατικά:
4 αυγά
2 ντομάτες ώριμες
1 κουτ. γλ. πελτέ
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
200 γρ. φέτα σκληρή βαρελίσια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κονφί λιωμένες
3-4 κουτ. γλ. φρέσκια ρίγανη

Οδηγίες:
Αυτή η συνταγή είναι το πιο νόστιμο, γρήγορο και νόστιμο φαγάκι που μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή.
Το σκόρδο κονφί απαραίτητο συστατικό θα σας δώσει την γεύση και θα το κάνει ελαφρύ και εύπεπτο.
Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και τα σκόρδα κονφί σε ένα τηγάνι να πάρουν μία βράση.

Ανακατεύουμε τα αυγά και ψιλοκόβουμε μέσα την φέτα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι στην ντομάτα που βράζει.

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και την ρίγανη.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
Σερβίρουμε ζεστό σε πιάτο με λίγο τριμμένο φρέσκο πιπέρι ή επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Εάν προσθέσουμε και λίγο παστό από την Μάνη φτιάχνουμε ακόμη ένα παραδοσιακό πιάτο της Μεσσηνίας.
Τον Καγιανά με παστό.

Καγιανάς με παστό



​Καλή σας όρεξη με το καλύτερο πιάτο του καλοκαιριού!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κυκλαδίτικη Φουρτάλια
Traditional Greek Recipes
GiorgioGrigor

Κυκλαδίτικη φουρτάλια (en translation)

Θα θέλατε να δοκιμάσετε μία Κυκλαδίτικη ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες ? Μία φουρτάλια ή φρουτάλια όπως την παραφράζουν οι πιο πολλοί.

Read More »
Κερκυραϊκό σοφρίτο
Traditional Greek Recipes
GiorgioGrigor

Κλασσικό Κερκυραϊκό σοφρίτο (en translation)

Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα Κερκυραϊκό σοφρίτο και τότε θα καταλάβετε γιατί επιβάλλεται ένα ταξίδι στην Κέρκυρα για να το απολαύσετε όπως μόνο εκεί το φτιάχνουν μοναδικά.

Read More »
ρεβυθάδα Σίφνου
Traditional Greek Recipes
GiorgioGrigor

Παραδοσιακή ρεβυθάδα Σίφνου (en translation)

Παραδοσιακή ρεβυθάδα Σίφνου, το απλό όσπριο που βγάζει τις μαγικές του ιδιότητες μαγειρεμένο με τρία απλά υλικά μέσα σε ένα Σιφνέικο τσικάλι για να γεμίσει με γεύσεις και μυρωδιές τα Κυριακάτικα τραπέζια του νησιού.

Read More »
Μπακαλιάρος τσιλαδιά Μεσσηνίας
Traditional Greek Recipes
GiorgioGrigor

Μπακαλιάρος τσιλαδιά (en translation)

Ο ψητός μπακαλιάρος τσιλαδιά είναι η κλασσική παραδοσιακή συνταγή της Μεσσηνίας για τον μπακαλιάρο. Οι άφθονες σταφίδες, που υπήρχαν στην περιοχή, και η ντομάτα μεταμορφώνουν το ψάρι σε ένα υπέροχο πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς.

Read More »