The Theatre Hangout, a small gem of an ouzo bar

Φασόλια γίγαντες στο στέκι της Θεάτρου
​Ένα πραγματικό στέκι, εκεί στην οδό Θεάτρου. Κάτω από την μύτη των περιπλανώμενων στην κεντρική αγορά. Ένα ουζερί που δεν έχουν ιδέα τι μικρό διαμάντι κρύβεται δύο βήματα κάτω από τα μανάβικά της αγοράς, κάτω από την Σωκράτους.
στο στέκι της Θεάτρου

Το στέκι της Θεάτρου το μικρό αυτό ουζερί διαμάντι​ έχει γίνει το αγαπημένο μου.
Τα τελευταία χρόνια τα αγαπημένα μου στέκια έγιναν, τα ασήμαντα για τους πολλούς. Τα μικρά παλιά ταβερνάκια, τα παλιά καφενεία, τα μικρά ουζερί διαμάντια, μέσα στις αγορές. Αυτά δίπλα σε ψαράδικά που μαγειρεύουν μαμαδίστικα με “τρία υλικά” που λέει και ο φίλος μου ο Παναγιώτης…  
Παίρνω δύναμη με βόλτες που τριγυρίζουν ανάμεσα στις αγορές από την Βαρβάκειο και την σκεπαστή αγορά της Καλλιθέας. Μέχρι την λαχαναγορά και την μικρή μυρωδάτη Μικρασιατική αγορά της Ν. Ιωνίας, φτάνω. Κάθομαι “Στην Αγορά” δίπλα στα ψαράδικα που οι ψαράδες διαλαλούν την πραμάτεια τους. Εκεί που παραδίπλα βρίσκεις ψωμί όπως παλιά. Πολίτικες και ποντιακές λιχουδιές, κασέρι παλαιωμένο από την Ξάνθη και φύλο χειροποίητο για πίτες. Βρίσκεις ανθρώπους μαστόρους με πείρα και μεράκι.
Ψάχνω τα φρέσκα, λαχανικά και κρέατα, ανακαλύπτω νέα προϊόντα και όταν κουραστώ από τις γύρες κάθομαι στα “Στέκια” μου.

The Theater’s hangout, this little ouzo diamond, has become my favorite.
In recent years, my favorite hangouts have become the insignificant ones for many. The small old taverns, the old cafes, the small ouzo diamond shops, in the markets. The ones next to fishmongers who cook like mom with “three ingredients” as my friend Panagiotis says…
I gain strength with walks that wander between the markets from the Varvakeio central market and the covered market of Kallithea.
I reach the vegetable market and the small fragrant Asia Minor market of N. Ionia. I sit “in the Agora” next to the fishmongers where the fishermen advertise their wares. Where you can find bread next door like in the old days. Local and Pontic delicacies, aged cheese from Xanthi and handmade pie dough. You will find craftsmen with experience and passion.
I look for fresh vegetables and meats, I discover new products and when I get tired of the rounds I sit in my favorite hangouts “Stekia”.

Favorite hangouts

My favorite in the central market in Varvakio was and will always be this little divine ouzo.
The Theater’s Hangout, although Epirus tavern inside the big market, always draws me for a tripe or a stew…
Is the result of homeowners with a vision and an appetite for work. They arrived with a suitcase and did a great job with a lot of effort and hard work!
Opposite the now classic Diporto, the most advertised old wine and cuisine restaurant in Athens.
There you will find small metal cafe tables under the covered sidewalk of the sixties apartment building.
You have arrived at the theater’s hangout, the ouzo little diamond of the market!

A taste tour

​Μία τρύπα μαγέρικο το στέκι το ουζερί διαμάντι.
Εδώ που η οικογένεια Βαρέση έκανε τον κόσμο να παραμιλάει για την γεύση που του προσφέρουν καθημερινά.
Ο κόσμος ανάμεικτος με φοιτητές, γιατρούς, πολιτικούς, εργάτες και τους γνωστούς συνταξιούχους της Βαρβακείου. Τουρίστες με τα κλασσικά σανδάλια με τις λευκές κάλτσες να φωτογραφίζουν και να παίρνουν άρωμα πραγματικής Ελλάδας.
Σε όλα τα τραπέζια βλέπεις τους κλασσικούς γίγαντες Καστοριάς, σχεδόν “πατέντα” του μαγαζιού.
Λιώνουν στο στόμα, μαγειρεμένοι στην κλασσική μαύρη γάστρα στον φούρνο και δίπλα πάντα την δεύτερη πατέντα την πικάντικη τυροκαυτερή.
Εδώ γεννήθηκε και η ιδέα του “taste-local-greece” μετά από μία τσιπουροκατάσταση πριν από εφτά χρόνια.
Το πιρούνι από τους γίγαντες να δίνει την έμπνευση για το σήμα στον έτερο αγαπημένο Αντωνάκη μου!

Τα κεφτεδάκια στο στέκι της θεάτρου το ουζερί διαμάντι

Τα κεφτεδάκια σούπερ στρογγυλά και καλοτηγανισμένα, έχουν αυτό το λίγο από μαμά, αυτό που όλοι το ψάχνουμε με απόγνωση! 
​Όσο για τους κολοκυθοκεφτέδες άλλο ποίημα…
Φτάνω στην βιτρίνα και πάντα κολλάω επάνω της λες και έχω να δω καλό φαγητό καιρό.
​Όλα αραδιασμένα με τάξη πατατοσαλάτες, ψητά λαχανικά, μπρόκολα και κουνουπίδια, φρεσκοβαμμένα παντζάρια και φάβα που σου κλείνει γλυκά το μάτι…
Καταφτάνει ο Σωτήρης χαμογελαστός και γρήγορος με τα καραφάκια ανά χείρας. Σου προτείνει την σαρδέλα που μόλις βγήκε. Αλλά εσύ μετά το κεφτεδάκι θα φας τον μπακαλιάρο με την γνωστή παρέα που απωθεί σαν τις μύγες, όλα τα κορίτσια για τις επόμενες ώρες!  ​

Στο μικρό κουζινάκι με το πετρογκάζ ο πόλεμος φουντώνει. Έφτασε πλέον δύο και ο κόσμος πλημμύρισε το πεζοδρόμιο, έφτασε κάτω κάτω μέχρι και στα αντικρινά με πεινασμένους…
Όλοι θα φάτε γρήγορα αλλά το μυστικό εδώ δεν είναι να φας γρήγορα και να φύγεις.
Εδώ το μυστικό είναι να περιμένεις με υπομονή πίνοντας τα τσίπουρα και τσιμπώντας τα πρώτα μεζεδάκια. Να περιμένεις με υπομονή την συνέχεια και να αφουγκράζεσαι την βουή της αγοράς.
Εδώ το μυστικό είναι αυτή η μοναδική ηρεμία που απλόχερα σου προσφέρει “Το Στέκι της Θεάτρου” …

Και το μικρό μας μυστικό…

Εδώ γεννήθηκε η ιδέα του Tastelocalgreece.
Η έμπνευση του σήματος βγήκε από ένα πιρούνι μετά την ματωμένη μάχη στο πεδίο με τους γίγαντες.


Το Στέκι της Θεάτρου
Θεάτρου 7, Αθήνα 105 52
Τηλ.  210 32 15 438

Κείμενα Φωτογραφίες
GiorgioGrigor

Στο #TasteLocalGreece δοκιμάζουμε και προβάλουμε όλα τα αγαπημένα μας στέκια.
Τα τοπικά προϊόντα που ανακαλύπτουμε, τα μέρη που επισκεπτόμαστε και ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας.
Τα ταβερνάκια που ανακαλύπτουμε στις γευστικές μας αναζητήσεις.
​Τα άρθρα μας δεν έχουν κανένα εμπορικό όφελος. Πολλές φορές τα καταστήματα που επισκεπτόμαστε δεν γνωρίζουν ότι θα κάνουμε αναφορά σε αυτά. Είναι όλα προσωπικές μας εμπειρίες και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.
Προσπαθούμε να αναδείξουμε τις ξεχασμένες γεύσεις, τη γνησιότητα και την απλότητα που έχει χαθεί από τη ζωή μας.
Οι πληροφορίες που σας δίνουμε αφορούν την περίοδο που επισκεφθήκαμε το μέρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Κωστής Κωστάκης μέσα στο Α λα Γκρεκ
Favorite hangouts
GiorgioGrigor

A la Grec Cretan cuisine

A la Grek, where dough meets a love of tradition and a passion for fresh ingredients.
Where flavors take you back to the village, back to the old days when everything was made by hand with seasonal ingredients.

Read More »
Ο κος Γιώργος από το οινομαγειρείο το τριφύλλι
Favorite hangouts
GiorgioGrigor

Wine-taverna Trifylli

Second day of Christmas 2019.I’m finally arranging my photos after so long, with disks overflowing with flavors, moments, smells, impressions, memories… Suddenly, the familiar ding

Read More »

Στο Taste Local Greece δοκιμάζουμε και προβάλουμε όλα τα αγαπημένα μας στέκια, τα τοπικά προϊόντα που ανακαλύπτουμε, τα μέρη που επισκεπτόμαστε και ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και στις γευστικές μας αναζητήσεις. Τα άρθρα μας δεν έχουν κανένα εμπορικό όφελος και πολλές φορές τα καταστήματα που επισκεπτόμαστε δεν γνωρίζουν ότι θα κάνουμε αναφορά σε αυτά. Οι περιγραφές, αναφέρονται  στην συγκεκριμένη εποχή που γράφτηκε το άρθρο και μπορεί κατά την διάρκεια του χρόνου να έχουν αλλάξει πολλά, γι αυτό πριν αποφασίσετε να πάτε τηλεφωνήστε τους για μία απλή ενημέρωση. Είναι όλα προσωπικές μας εμπειρίες και τα μοιραζόμαστε μαζί σας για να αναδείξουμε τις ξεχασμένες γεύσεις, τη γνησιότητα και την απλότητα που έχει χαθεί από τη ζωή μας.

© COPYRIGHT 2025      ​ALL RIGHTS RESERVED.