Κλασσική παραδοσιακή στραπατσάδα ή καγιανάς

Ο καγιανάς ή στραπατσάδα είναι το καλύτερο κατά βάση καλοκαιρινό φαγάκι.
Με άλλα λόγια αυγά με ντομάτες.

Αυγά και ντομάτα σε μία συνάντηση μοναδική με την φέτα να δίνει την ιδιαίτερη γεύση της και την τσαχπινιά της και το σκόρδο κονφί μαζί με την φρέσκια ρίγανη να απογειώνουν τα αρώματα της.

Συστατικά:
4 αυγά
2 ντομάτες ώριμες
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
200 γρ. φέτα σκληρή βαρελίσια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κονφί λιωμένες
3-4 κουτ. γλ. φρέσκια ρίγανη

Οδηγίες:
Αυτή η συνταγή είναι το πιο νόστιμο, γρήγορο και νόστιμο φαγάκι που μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή.
Το σκόρδο κονφί απαραίτητο συστατικό θα σας δώσει την γεύση και θα το κάνει ελαφρύ και εύπεπτο.
Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και τα σκόρδα κονφί σε ένα τηγάνι να πάρουν μία βράση.

Καγιανάς

Ανακατεύουμε τα αυγά και ψιλοκόβουμε μέσα την φέτα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι στην ντομάτα που βράζει.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και την ρίγανη.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
Σερβίρουμε ζεστό σε πιάτο με λίγο τριμμένο φρέσκο πιπέρι ή επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

​Καλή σας όρεξη με το καλύτερο πιάτο του καλοκαιριού!!!

Picture

Σχετικές δημοσιεύσεις

πατάτες με αυγά
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Πατάτες τηγανητές με αυγά μάτια

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες.

Read More »
ΜΈΛΙ
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Μέλι το πολύτιμο αγαθό της φύσης

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για το μέλι.
Από την μέλισσα μέχρι το πιάτο μας…
Το μέλι είναι πηγή ζωής και ευεξίας!
Είτε ψάχνετε για μια ενεργειακή βοήθεια, είτε απλά μια γλυκιά ανταμοιβή, το μέλι είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη φυσική πηγή ενέργειας!

Read More »
μακαρούνες με τυρί
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Τα ζυμαρικά γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας

Τα ζυμαρικά είναι το γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας που σύμφωνα με την παράδοση καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και ειδικά τυροκομικά σε όλες τις μορφές, με τις τυρόπιτες να πρωτοστατούν αλλά με τα ζυμαρικά να έχουν τον πρώτο λόγο, ειδικά τα χειροποίητα!

Read More »