​Γευστικό και εύκολο μαλακό τυρί με μυρωδικά από γιαούρτι

Το μαλακό τυρί με μυρωδικά από γιαούρτι θα το αγαπήσετε για την υπέροχη γεύση του και την απίστευτη ευκολία που θα το φτιάξετε.
Θα το απολαύσετε σκέτο ή με μπρουσκέτες αλλά και επάνω σε παξιμάδια που θα κάνει υπέροχο συνδυασμό με κάπαρη και ντομάτα.

Όσο καλύτερο στραγγιστό γιαούρτι θα πάρετε τόσο καλύτερο τυρί θα πάρετε…
Εγώ χρησιμοποίησα ένα κατσικίσιο γιαούρτι με φουλ λιπαρά για να πάρω όλη την γεύση!

Συστατικά:
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση κατσικίσιο)
2 κουταλιές της σούπας αλάτι ανθό από την Μάνη
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπέρι πολύχρωμο
2 ποτήρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την αποθήκευση

Οδηγίες

Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα δοχείο και προσθέτουμε το αλάτι και τα μυρωδικά.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τουλπάνι.
Δένουμε καλά στην επάνω μεριά και το κρεμάμε από μία κουτάλα σε βαθιά κατσαρόλα να μην ακουμπάει κάτω.
Το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ή τρεις ημέρες μέχρις να στραγγίξει εντελώς και να σφίξει.
Αφαιρούμε προσεκτικά το τουλπάνι και το τυρί μας είναι έτοιμο !!!
Βγάζουμε το τυρί και κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα αποθηκεύουμε σε βάζα με ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και χρωματιστά πιπέρια.
Γευστικό και εύκολο μαλακό τυρί με μυρωδικά από γιαούρτι  Picture

Όταν θα το ανοίξετε και θα το δοκιμάσετε θα το φτιάχνεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα για να απολαμβάνετε την υπέρτατη γεύση !
​Κάντε την δοκιμή και θα εκπλαγείτε…

Σχετικές δημοσιεύσεις

πατάτες με αυγά
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Πατάτες τηγανητές με αυγά μάτια

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες.

Read More »
ΜΈΛΙ
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Μέλι το πολύτιμο αγαθό της φύσης

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για το μέλι.
Από την μέλισσα μέχρι το πιάτο μας…
Το μέλι είναι πηγή ζωής και ευεξίας!
Είτε ψάχνετε για μια ενεργειακή βοήθεια, είτε απλά μια γλυκιά ανταμοιβή, το μέλι είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη φυσική πηγή ενέργειας!

Read More »
μακαρούνες με τυρί
Η Ελλάδα στο πιάτο
GiorgioGrigor

Τα ζυμαρικά γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας

Τα ζυμαρικά είναι το γευστικό έθιμο της Τυρινής εβδομάδας που σύμφωνα με την παράδοση καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και ειδικά τυροκομικά σε όλες τις μορφές, με τις τυρόπιτες να πρωτοστατούν αλλά με τα ζυμαρικά να έχουν τον πρώτο λόγο, ειδικά τα χειροποίητα!

Read More »