Αν και ανεβαίνεις εκεί ψηλά στα Βαρδούσια του Γαλατσίου, εκεί ψηλά λοιπόν, συναντάς απρόσμενα το ουζερί Λέσβιον, ένα από τα πιο αυθεντικά ουζερί, λες και έφτασες Λέσβο…
Μπαίνεις διστακτικός αλλά γρήγορα τα σύννεφα διαλύονται βλέποντας την βιτρίνα με τα ούζα και τα τσίπουρα. Για όλα τα γούστα και με πολλές επιλογές!
Σκέπτομαι από μέσα μου εδώ είμαστε, τρίβω τα χέρια και κάνω μια βόλτα μέσα πριν καθίσω …
Το πρώτο που τσεκάρω πάντα είναι η κουζίνα όσο μπορώ δηλαδή …
Προβάλει ο Τάκης και με καλωσορίζει με χαμόγελο εμπρός από την ψησταριά που λαμποκοπά σαν καινούργια!!!






Τα ούζα και τα τσίπουρα…
Κλείσαμε σκέφτομαι και παρακινώ τον έτερο της παρέας των “μαγικών ανεξερεύνητων” να καθίσει στο μπροστινό τραπεζάκι μπας και μας πιάσει λίγο ο ήλιος.
Νωρίς ήρθατε αλλά θα τα κανονίσουμε, διαλέξτε τι θα πιείτε και έρχομαι…
Τα πρώτα με μερικές ελιές κερασμένα από το ουζερί Λέσβιον και εμείς χαθήκαμε στον κατάλογο χωρίς να ξέρουμε τι να πρώτο διαλέξουμε! Όλα ένα και ένα λες και είχαμε κάνει εμείς την λίστα!
Η απόφαση δεν άργησε και το γνωστό φέρνε ξεκίνησε.




Η ώρα της λακέρδας
Στην πορεία και σιγά σιγά πλάκωσαν ακόμα μερικές παρέες και σε λίγο η μικρή αυλή τίγκα στον κόσμο με τσουγκρίσματα και ευχές!
Και η στιγμή της μεγάλης ερώτησης έφτασε …
Έχεις και λακέρδα…
Σιωπή μερικών δευτερολέπτων που έμοιαζε αιώνας…
Φυσικά και την φτιάχνουμε μόνοι μας από ρίκι, ήρθατε την κατάλληλη εποχή μας λέει.
Γυρνάει με μία φέτα ρίκι ξαπλωμένο στο πιάτο, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και το απαραίτητο λεμόνι…
Δοκιμάστε και θα με θυμάστε για πάντα μας είπε και πράγματι τον θυμόμαστε ακόμα!
Σαν να ήμουνα στον Βόσπορο να τα πίνω, με μια λακέρδα Πολίτική αφρός, παρέα με τον πεθερό μου εκεί στην αγορά με τα μπαχαρικά το Misir tsarci, το Αιγυπτιακό παζάρι της Πόλης.




Τα τηγάνια στην κουζίνα δούλευαν στο φουλ και άρχισαν να έρχονται κουτσομούρες, γαρίδες, γαύροι ξεροτηγανισμένοι και πατάτες θεϊκές…
Τα ποτήρια πήραν φωτιά, γίναμε και κολλητοί με την διπλανή παρέα, άρχισαν τα κεράσματα και όλο και ερχόντουσαν τα πιάτα με τα εδέσματα τα θεϊκά…
Το ένα καλύτερο από το άλλο!
Αλλάξαμε και τα ούζα δυο τρεις φορές μπας και καταφέρουμε να τα δοκιμάσουμε όλα και έφτασε και το ψητό καλαμάρι που το ταιριάξαμε απόλυτα με ένα Ματίς που άδειασε και αυτό αμέσως.
Χα χα αυτό ότι θα κα΄νω και ταίριασμα ούζου δεν το περίμενα ποτέ…


Η απόλαυση στο μέγιστο
Με το που τελείωσαν τα θαλασσινά ξεκίνησαν τα κεφτεδάκια και τα σαγανάκια με τα μπουγιουρντί η παρέα ήταν στο τσακίρ κέφι βγήκε και ο Τάκης από την κουζίνα και άρχισαν οι ιστορίες από το νησί…
Μας βρήκε βαρύ απόγευμα, ο ήλιος την έκανε προς τα Δυτικά και έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού…
Θυμήθηκα την Καλοπούλα στον Υμηττό και το Central στον Περισσό και έκανα συγκρίσεις αν και καθένα έχει τις δικές του ομορφιές…
Μπήκε ακόμα ένα ουζερί στην λίστα του Taste-local σκέφτηκα!
Φωνάξαμε στον Τάκη που μάζευε για να ετοιμάσει για τους βραδινούς και του δώσαμε τα εύσημα!
Αν λοιπόν βρεθείτε εκεί στα ψηλά τα Βαρδούσια του Γαλατσίου θα απολαύσετε ένα από τα καλύτερα αυθεντικά ουζερί της πόλης!
Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι 111 47
Τηλ. 210 29 23 689
Κείμενα Φωτογραφίες
GiorgioGrigor
Στο #TasteLocalGreece δοκιμάζουμε και προβάλουμε όλα τα αγαπημένα μας στέκια.
Τα τοπικά προϊόντα που ανακαλύπτουμε, τα μέρη που επισκεπτόμαστε και ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και στις γευστικές μας αναζητήσεις. Τα άρθρα μας δεν έχουν κανένα εμπορικό όφελος. Πολλές φορές τα καταστήματα που επισκεπτόμαστε δεν γνωρίζουν ότι θα κάνουμε αναφορά σε αυτά. Είναι όλα προσωπικές μας εμπειρίες και τα μοιραζόμαστε μαζί σας. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τις ξεχασμένες γεύσεις, τη γνησιότητα και την απλότητα που έχει χαθεί από τη ζωή μας.