Μεσσηνιακές γευστικές εμπειρίες στου Κώστα

Η αυλή του Κώστα
Στον Κώστα εκεί στην Δ. Καλαμάτα, στον Μπουρνιά, χαμένο κάπου ανάμεσα στα χωράφια, θα αποκτήσετε ίσως την καλύτερη γευστική σας εμπειρία στην Μεσσηνιακή Κουζίνα και φιλοξενία!

Πως λέει το τραγούδι … Σαν πας στην Καλαμάτα φέρε μαντήλι καλαματιανό…
Στον Κώστα να βρεθείς, λέω εγώ…
Ναι ακούγεται σαν ευχή και σας το εύχομαι από καρδιάς να βρεθείτε έστω και για μια φορά στην ζωή σας να σας περιποιηθούν εκεί. Εκεί, στο πουθενά, ανάμεσα από κτήματα, στην αυλή κάτω από τις μουριές, που η κα Μαρία μεγαλουργεί με τα απλά καθημερινά τοπικά υλικά, γεύσεις μαγικές !
Καλεσμένος στο 2ο Messinia Forum θυμήθηκα το μαγαζί για φαγητό που με είχε εντυπωσιάσει σε μια παλιά επίσκεψη μου !
Ο Κώστας χωρίς φανφάρες και γυαλιστερές ταμπέλες χαμένος ανάμεσα σε χωράφια σε φιλεύει γνήσια Μεσσηνιακή κουζίνα με γεύσεις που σε ταξιδεύουν… 

Η παραγγελία στου Κώστα

Άκουγα την παραγγελία από τα διπλανά τραπέζια με τον Κώστα με την λευκή στολή του, να εξηγεί για κρέατα και σιδηρόδρομους, αρνάκια φρικασέ με μανιτάρια, γίγαντες και σουτζουκάκια, τονάκια και ψητές σαρδέλες.
Εγώ για την απόλυτη Μεσσηνιακή μυ γευστική εμπειρία, ξεκίνησα με την κλασική ψαρόσουπα, που με είχε εντυπωσιάσει τότε, την βελουδένια, με τα ψιλά ξεφτισμένα ψάρια και κάτι ίχνη καρότου!
Βάλσαμο στο κουρασμένο μου κορμί. Ακολούθησαν γίγαντες, μελιτζάνες με μοσχάρι κατσαρολάτο και μελιτζάνες με ελιές και κρεμμύδια, κάτι σαν ιμάμ! 
Και φυσικά όλη η προσοχή μου έπεσε στους λαχανοντολμάδες “τους ορφανούς” όπως τους περιέγραψε ο Κώστας και έφτασαν σε μια πιατέλα να κολυμπάνε μέσα στο έξτρα παρθένο Καλαματιανό ελαιόλαδο!

Καμμία σχέση με τους γνωστούς μας κλασσικους λαχανοντολμάδες με το κρέας, τους αυγοκομμένους

Παραλίγο να αρπάξω ένα κομμάτι τυρόπιτα που πέρασε από δίπλα μου και με πήρε χαμπάρι το κύμινο, που το λοξοκοίταξα, μέσα στα σουτζουκάκια που καθόντουσαν περήφανα επάνω σε ένα βουνό τηγανητές πατάτες !
Τα κοκκινιστά κατσικάκια κυκλοφορούσαν σε όλα τα τραπέζια και εγώ επικεντρώθηκα στην ψητή σφέλα με τσάτνει κόκκινης πιπεριάς και ταυτόχρονα βούταγα την μπουκίτσα μου στις λαδερές μελιτζάνες … 

Σταματώ…
Δεν περιγράφω άλλο να πάτε να φάτε και να δοξάσετε την κα Μαρία, για τις Μεσσηνιακές γευστικές εμπειρίες, να είναι καλά να μας μαγειρεύει πάντα τέτοια ! Για το δίδυμο Κώστα και Γιώργο, την μαεστρία της παραγγελίας και την ταχύτητα της ευγενικής χαλαρής και γρήγορης εξυπηρέτησης, θα σας τα πω σε άλλο επεισόδιο…
Ααααααα δεν τελείωσα ακόμα…
Ξέχασα και το ζεστό γαλακτομπούρεκο που έφτασε στο τέλος και έχω ακόμα την γεύση του!
Μέχρι που σκέφτομαι να μην φάω τίποτα το βράδυ για να μην χαθεί αυτή η γεύση…

Αυτή είναι η υψηλή γαστρονομία που πρέπει όλοι μας να υποστηρίξουμε!

Στου Κώστα
Μπουρνιάς 241 00
Τηλ. 272 10 83 957

https://stoukosta.blogspot.com/p/blog-page.html

https://www.facebook.com/

Κείμενα φωτογραφίες GiorgioGrigor

Picture
Picture

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χοχλιδάκι μαγειρευτά
Τα στέκια
GiorgioGrigor

Χοχλιδάκι Μαγειρευτά το στέκι για καλό φαγητό

Όταν θέλω καλό μαγειρευτό σπιτικό φαγητό υπάρχουν ελάχιστοι δρόμοι που μπορώ να ακολουθήσω και να μείνω ευχαριστημένος. Ένας από αυτούς είναι το Χοχλιδάκι μαγειρευτά που όποτε πηγαίνω μου έρχονται οι σπιτικές γεύσεις της άλλοτε νιότης.

Read More »
μπαγκέτες με άρωμα Γαλλίας
Τα στέκια
GiorgioGrigor

​Τρομερό παιδί για αυθεντική γαλλική μπαγκέτα

Εντάξει !!!
Πίστευα ότι δεν θα μπορέσω να φάω μια σωστή μπαγκέτα στην Ελλάδα αλλά γελάστηκα…
Εδώ στο Τρομερό παιδί, μυρίζει Γαλλία !!!
Μια βιτρίνα γεμάτη κάθε είδους μπαγκέτες και μεσα μοσχοβολιστά κρουασάν…

Read More »
Καβουράκια στον Ζαρκαδούλα
Τα στέκια
GiorgioGrigor

Πάμε για καβουράκια στον Ζαρκαδούλα

Τέτοια ουζερί σαν τα καβουράκια του Ζαρκαδούλα, τα κυνηγάω σαν τρελός, τα κάνω στέκια μου, τα προτείνω στους φίλους μου και τα έχω πάντα στην καρδιά μου !
Πάμε λοιπόν για καβουράκια στου Ζαρκαδούλα.

Read More »
Το ουζερί central κάτω από τις Μουριές
Τα στέκια
GiorgioGrigor

Ουζερί Central απόλαυση κάτω από τις μουριές

Το ουζερί Central μια απόλαυση κάτω από τις μουριές, με λίγα τραπεζάκια μέσα και ένα ζευγάρι που μαγειρεύουν σπιτικά λίγα και καλά, όπως παλιά.
Χύμα κρασί στο γνωστό κατρούτσο, με τσίπουρα από την Ήπειρο και ούζα από την Μυτιλήνη.

Read More »