Classic traditional strapatsada or kayianas

Στραπατσάδα
Kagianas or strapatsada is basically the best summer food. In other words, eggs with tomatoes.


A Classic and traditional strapatsada or kayianas is the best summer food. Eggs and tomato in a unique encounter with feta cheese giving its special flavor and crunchiness together with fresh oregano taking off its aromas.

The recipe

Ingredients:

4 eggs
2 ripe tomatoes
1 tbsp. tomato paste
2 tbsp. sugar
200 g. hard barrel-aged feta cheese
4 tbsp. olive oil
4 cloves of garlic confit, melted
3-4 tbsp. fresh oregano

Instructions:

This recipe is the most delicious, quick and tasty meal you can make at any time.
The garlic confit, an essential ingredient, will give it flavor and make it light and easy to digest.
Grate the tomatoes and put them together with the olive oil, sugar and garlic confit in a pan to bring to a boil.

Mix the eggs and finely chop the feta cheese.
Pour the mixture into the pan with the boiling tomato.

Add the salt, pepper and oregano.
Stir continuously until a thick mixture is formed.
Serve hot on a plate with a little freshly ground pepper or on toasted bread.

If we add a little salt meat – pasto from Messinia, we make another traditional dish of Messinia.
Kayanas with Pasto.

Καγιανάς με παστό



Enjoy your meal with the best dish of the summer!!!

Text and photos by GiorgioGrigor

Σχετικές δημοσιεύσεις

μακαρούνες με σιτάκα και τσίκνωση
Traditional cuisine
GiorgioGrigor

Makarounes pasta with sitaka cheese and onion

Οι μακαρούνες με κασιώτικη σιτάκα και τσίκνωση ίσως να είναι ένα από τα πιο δυσεύρετα παραδοσιακά εδέσματα και αυτό όχι για τις μακαρούνες που μπορείτε εύκολα να τις αντικαταστήσετε με ένα ζυμαρικό, όπως κάνουν πολλοί, αλλά για την σιτάκα αυτό το σπάνιο τυρί που φτιάχνεται μόνο στην Κάσο!

Read More »
Κυκλαδίτικη Φουρτάλια
Traditional cuisine
GiorgioGrigor

Cycladic fourtalia

Would you like to try a Cycladic omelet with sausages and potatoes? A fourtalia or froutalia as most people paraphrase it.

Read More »
Μπιάνκο με πατάτες
Traditional cuisine
GiorgioGrigor

Bianco Traditional Corfu island recipe

Δοκιμάστε αυτήν την παραδοσιακή Κερκυραϊκή συνταγή του μπιάνκο. Θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και την γεύση της.

Read More »
Κερκυραϊκό σοφρίτο
Traditional cuisine
GiorgioGrigor

Traditional sofrito from Corfu

Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα Κερκυραϊκό σοφρίτο και τότε θα καταλάβετε γιατί επιβάλλεται ένα ταξίδι στην Κέρκυρα για να το απολαύσετε όπως μόνο εκεί το φτιάχνουν μοναδικά.

Read More »
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Traditional cuisine
GiorgioGrigor

Giouvarlakia with egg and lemon sauce

Πιστεύω ότι για τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο το κλασσικό ελληνικό φαγάκι θα βρούμε εκατοντάδες διαφορετικές συνταγές. Εδώ η συνταγή η κλασσική από το παλιό ντεφτέρι της γιαγιάς μου.

Read More »

Στο Taste Local Greece δοκιμάζουμε και προβάλουμε όλα τα αγαπημένα μας στέκια, τα τοπικά προϊόντα που ανακαλύπτουμε, τα μέρη που επισκεπτόμαστε και ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και στις γευστικές μας αναζητήσεις. Τα άρθρα μας δεν έχουν κανένα εμπορικό όφελος και πολλές φορές τα καταστήματα που επισκεπτόμαστε δεν γνωρίζουν ότι θα κάνουμε αναφορά σε αυτά. Οι περιγραφές, αναφέρονται  στην συγκεκριμένη εποχή που γράφτηκε το άρθρο και μπορεί κατά την διάρκεια του χρόνου να έχουν αλλάξει πολλά, γι αυτό πριν αποφασίσετε να πάτε τηλεφωνήστε τους για μία απλή ενημέρωση. Είναι όλα προσωπικές μας εμπειρίες και τα μοιραζόμαστε μαζί σας για να αναδείξουμε τις ξεχασμένες γεύσεις, τη γνησιότητα και την απλότητα που έχει χαθεί από τη ζωή μας.

© COPYRIGHT 2025      ​ALL RIGHTS RESERVED.