Let’s go for crabs at Zarkadoulas

Καβουράκια στον Ζαρκαδούλα
Τέτοια ουζερί σαν τα καβουράκια του Ζαρκαδούλα, τα κυνηγάω σαν τρελός, τα κάνω στέκια μου, τα προτείνω στους φίλους μου και τα έχω πάντα στην καρδιά μου ! Πάμε λοιπόν για καβουράκια στου Ζαρκαδούλα.
Πάμε για καβουράκια στου Ζαρκαδούλα

Ακόμα δεν έχω καταλάβει εκατό τα εκατό τα γούστα του γιου μου και της παρέας του…
Άλλοτε τον βλέπω να περνάει καλά στα δήθεν, αλλά τις πιο πολλές φορές τον ακούω να μου διηγείται ιστορίες για χωμένα ταβερνάκια με υπέροχα κοψίδια και χύμα κρασί κάπου στου Ζωγράφου…
Φυσικά και αυτός λάτρης του καλού κεφτέ και της μαμαδίστικης τηγανιτής πατάτας. Δεν χάνει ευκαιρία να με στέλνει σε κεφτεδομάγαζα, που ξέρει ότι τα λατρεύω. Όπως αυτό την Παλιά φάβα ένα ταβερνάκι χωμένο κάπου στο Π. Φάληρο με πραγματικά καλό κεφτέ.

Αυτήν την φορά όμως με έπιασε εντελώς αδιάβαστο!
Είμαι στην Νίκαια στα καβουράκια….  έχεις έρθει… το ξέρεις… τρομερό!!!
Και μου έστειλε απανωτά φωτογραφίες με την παρέα γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο καβούρια…
Έξαλλος εγώ που δεν με πήρε μαζί του, που μου την βγήκε έτσι άτσαλα στον ειδικό Χα Χα Χα
Αν και τον εκδικήθηκα άμεσα, στέλνοντας και εγώ φωτό.
Έτρωγα και εγώ λίγο πιο κάτω στην ιχθυόσκαλα δίπλα στις μαούνες στο Οινομαγειρείο του Βασίλη

Κατ’ ευθείαν στα καβουράκια στου Ζαρκαδούλα…

Και φυσικά το έβαλα προτεραιότητα στα μπροστινά κελιά του εγκεφάλου. Μπας και ξεχαστεί και χάσω τα καβουράκια και τα υπόλοιπα θαλασσινά του Ζαρκαδούλα…
​Τηλέφωνο λοιπόν στο παρεάκι των θαλασσινών και μπήκε κατευθείαν στο maps για σίγουρη πορεία.
Η περιοχή σχεδόν άγνωστη και το μαγαζί χωμένο στα παλιά προσφυγικά της Νίκαιας.
Τα καβούρια έχουν γίνει πλέον η νέα τάση της εποχής οπότε ακολουθείς…

Φτάσαμε τελικά μετά από αψιμαχίες ποιανού το map είναι καλύτερο.
Βασικά ποιο δρόμο να ακολουθήσουμε στα στενά προσφυγικά δρομάκια της Νίκαιας με τα χαμηλά σπίτια και τις ασπρισμένες αυλές.
Φτάσαμε στον Ζαρκαδούλα λοιπόν, σαν ένα καλοκαιρινό ταβερνάκι σε μια εσωτερική γωνιά της Παροικιάς. Ασπρισμένα πεζοδρόμια και μπλε καθίσματα, κάτω από γιασεμιά και αναρριχώμενα φυτά. Σαν από Ελληνική ταινία της δεκαετίας του εξήντα με Αλίκη και Παπαμιχαήλ…
Το εσωτερικό του απλό γεμάτο με μελωδίες και φωτό από αγαπημένους λαϊκούς τραγουδιστές.
Προθήκες και ραφιέρες γεμάτες διαλεχτά ούζα και τσίπουρα!

Και τελικά καθίσαμε…

Το μαγαζί επάνω στον δρόμο με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και το σέρβις να τριγυρίζει σβέλτα ανάμεσα τους !
Για πότε στρώθηκε το τραπέζι έφτασε το ψωμί και οι κατάλογοι δεν το πολύ καταλάβαμε.
Φέρνε – φέρνε… ήταν η απάντηση στο τι θα πάρετε. Καβούρια φυσικά συνοδεία από κουτσομούρες, πατάτες, χταπόδια, μικρά τηγανητά μπακαλιαράκια με απίστευτα γευστική σκορδαλιά.
Και στο τέλος για γλυκό ουρές πεσκανδρίτσας !
Οι μισοί τσίπουρα και οι υπόλοιποι το ρίξαμε στα ούζα με πολλές επιλογές!
Το πανηγύρι ξεκίνησε!!!

Δεν είναι μόνο το άπαιχτο καβούρι, η καλοτηγανισμένη κουτσομούρα και οι ουρές πεσκανδρίτσας.
Αλλά είναι και η στρογγυλή κολασμένη τηγανιτή πατάτα, το χταπόδι όπως παλιά και τα υπόλοιπα μεζεδάκια …
Είναι η επιλογή από μερικά από τα καλύτερα ούζα και τσίπουρα.
Τελικά είναι ολόκληρο το πακέτο, η απλότητα του μαγαζιού, η καθαριότητα, η αίσθηση νησί!
Είναι το τέλειο σέρβις με το χαμόγελο του Αντώνη και του Τζίμη να σε κερδίζουν, να σε κάνουν υπήκοο του Ζαρκαδούλα !!!

Η τελική κριτική

Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που δεν βρέθηκα με το μεταλλικό μπολάκι από τα παγάκια στον αέρα να παρακαλώ για λίγο πάγο.
Εδώ σου αλλάζουν και τα παγάκια πριν ακόμα τελειώσουν !
Φέρνουν πιάτο για τα κόκαλα και το αλλάζουν γρήγορα πριν τιγκάρει από τα κελύφη των καβουριών.
Και φυσικά το καβούρι θέλει χέρι, θέλει ρούφηγμα, θέλει παίδεμα, όπως και το παϊδάκι. Κ
αι πολλά ακόμα που αν προσπαθήσεις να τα φας με το πιρούνι απλά ξενερώνεις…
Το τελικό “ξέπλυμα” της ψαρίλας με ελαφρύ ραβανί και παγωτό βάλσαμο.
Για τους ξενέρωτους όπως είπε η ειδική της παρέας που ήθελε να μείνει με την γεύση του καβουριού…

Καβουράκια Ζαρκαδούλας τελικά μπαίνει και πανηγυρικά στα καλύτερα του @tastelocalgreece
Καβουράκια Ζαρκαδούλας και τα πέντε πιρούνια του Taste Local Greece δικά σου !!!

Ζαρκαδούλας

Βιθυνίας 32, Νίκαια 184 50
Τηλ. 2104252770
https://zarkadoylas.gr/

Κείμενα φωτογραφίες GiorgioGrigor

Στο #TasteLocalGreece δοκιμάζουμε και προβάλουμε όλα τα αγαπημένα μας στέκια.
Τα τοπικά προϊόντα που ανακαλύπτουμε, τα μέρη που επισκεπτόμαστε και ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας.
Τα ταβερνάκια που ανακαλύπτουμε στις γευστικές μας αναζητήσεις.
​Τα άρθρα μας δεν έχουν κανένα εμπορικό όφελος. Πολλές φορές τα καταστήματα που επισκεπτόμαστε δεν γνωρίζουν ότι θα κάνουμε αναφορά σε αυτά. Είναι όλα προσωπικές μας εμπειρίες και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.
Προσπαθούμε να αναδείξουμε τις ξεχασμένες γεύσεις, τη γνησιότητα και την απλότητα που έχει χαθεί από τη ζωή μας.
Οι πληροφορίες που σας δίνουμε αφορούν την περίοδο που επισκεφθήκαμε το μέρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Κωστής Κωστάκης μέσα στο Α λα Γκρεκ
Favorite hangouts
GiorgioGrigor

A la Grec Cretan cuisine

A la Grek, where dough meets a love of tradition and a passion for fresh ingredients.
Where flavors take you back to the village, back to the old days when everything was made by hand with seasonal ingredients.

Read More »
Ο κος Γιώργος από το οινομαγειρείο το τριφύλλι
Favorite hangouts
GiorgioGrigor

Wine-taverna Trifylli

Second day of Christmas 2019.I’m finally arranging my photos after so long, with disks overflowing with flavors, moments, smells, impressions, memories… Suddenly, the familiar ding

Read More »

Στο Taste Local Greece δοκιμάζουμε και προβάλουμε όλα τα αγαπημένα μας στέκια, τα τοπικά προϊόντα που ανακαλύπτουμε, τα μέρη που επισκεπτόμαστε και ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και στις γευστικές μας αναζητήσεις. Τα άρθρα μας δεν έχουν κανένα εμπορικό όφελος και πολλές φορές τα καταστήματα που επισκεπτόμαστε δεν γνωρίζουν ότι θα κάνουμε αναφορά σε αυτά. Οι περιγραφές, αναφέρονται  στην συγκεκριμένη εποχή που γράφτηκε το άρθρο και μπορεί κατά την διάρκεια του χρόνου να έχουν αλλάξει πολλά, γι αυτό πριν αποφασίσετε να πάτε τηλεφωνήστε τους για μία απλή ενημέρωση. Είναι όλα προσωπικές μας εμπειρίες και τα μοιραζόμαστε μαζί σας για να αναδείξουμε τις ξεχασμένες γεύσεις, τη γνησιότητα και την απλότητα που έχει χαθεί από τη ζωή μας.

© COPYRIGHT 2025      ​ALL RIGHTS RESERVED.